Allemaal aan het glas

Wazda-IT Glasvezel

Allemaal aan het glas

Koper. Er is er veel van. Heel veel. Ook in de grond. In de vorm van kabels. Kilometers ligt er. Door heel Nederland. En op veel plaatsen gaat het internet verkeer er ook nog overheen.

Vroeger was al dat koper van de PTT. Op dit moment is er nog een ander groot Nederlands bedrijf eigenaar van veel koper, en dan is de NS. Maar die hebben wat moeite om er ook eigenaar van te blijven ;). Daar gaat dit blogje verder niet over. Waar gaat het dan wel over?

Over glas. Meer precies: over glasvezel.

Een aansluiting op het internet via glasvezelkabel is hier bij Wazda ook een grote wens. Dat we er zelf ook eens gebruik van kunnen gaan maken. En toen we de kans kregen om dit voor onze klanten (en onszelf) in Twente, samen met partners, uit te kunnen gaan rollen, hoefden we geen twee keer na te denken.

Even tussendoor:

We hebben onze John betrapt tijdens het dagdromen over de voordelen van glasvezel. Gelukkig had iemand een camera bij zich. John zat ook nog te spelen met zijn…

Afijn.

Klik hier om de video direct te bekijken (ook te vinden onderaan dit bericht)

 

In den beginne, toen een paar jaar geleden glasvezel langzaam begon op te komen, was het wel schrikken als je vroeg naar de kosten. Bedragen van 300-400 euro per maand waren letterlijk normaal. Alleen grote bedrijven, uitgevers, verzekeraars, overheden, konden en wilden dat betalen. Gelukkig is er veel veranderd.

Wat er ook verandert is, is de markt. Waar KPN een jaar of 10 geleden droomde van een heel land vol ADSL, zagen de kabelmaatschappijen ook een kans. Ze hadden toch al kabels liggen (die liggen onder de grond naast die koperdraadjes van KPN), dus waarom niet een internet en belsignaal over diezelfde kabel aan gaan bieden.

Eerlijk: wij zijn er blij mee, want het is tenminste iets. Maar het is een tussenstap. Want uiteindelijk denken wij dat iedereen ‘aan het glas’ wil. Waarom?

Het is veel sneller. Da’s bekend. Het is stabieler, de snelheid fluctueert minder, vooral handig als je aan het streamen bent. Het is duurzamer, je wil, als je dan toch iets in de grond gaat stoppen, geen koper, maar glas. En het is recent weer goedkoper geworden (in Goor al vanaf 99 euro exclusief BTW per maand).

Meer info op onze flyer over dit thema (een like vinden we ook tof;)

 


 


Sinds 2011 mag Mitchel zich ondernemer noemen als Managing Director bij Wazda-IT Solutions. Wij promoten samen slimmer werken. ICT oplossingen welke echt bijdragen aan jouw organisatie. Dit doe ik, trouwens iedereen bij Wazda, graag op basis van Zakelijke Vriendschappen: Elkaar echt leren kennen, weten wat er speelt en waar de behoefte ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *