Waarom we onze webserver vernieuwen

Waarom we onze webserver vernieuwen

Wat gaan we doen?
We gaan verhuizen van oude webserver naar onze nieuwe webserver. Kort gezegd, we gaan van de ene super computer, naar de andere. Dit gaan we doen op woensdag 24 oktober a.s. vanaf 0.00 uur, uitlopend tot ongeveer 15.00 uur. Dit is een inschatting.

Waarom gaan we dat doen?
Op de oude webserver staan verouderdere software pakketten (o.a. PHP5.3.29). Hierdoor kunnen wij niet meer goed garant staan voor de veiligheid en stabiliteit. Het is onze verantwoordelijkheid om deze kernzaken te verzorgen, daarom pakken we dit radicaal aan en gaan het complete systeem te vervangen.

Hoe gaan we het doen:
Een website bestaat uit software en software is data. We back-uppen alle data en verhuizen deze naar onze nieuwe webserver. Dat wil zeggen dat we alles kopiëren en het opnieuw op de nieuwe computer plaatsen. Omdat het om heel veel data gaat, kan dit een aantal uren duren.

Kan er iets misgaan?
Ja, dat kan, maar hoeft niet. Aan onze hostingklanten hebben we laten weten dat mogelijk hun huidige website niet compatible is met de nieuwe PHP7.1 software. Hierdoor kan de website tijdelijk niet goed functioneren.

Wat moet je doen?
Niets, mogelijk als hostingklant van Wazda-IT Solutions je website ontwikkelaar informeren over de comptabiliteit met PHP7.1 (5.6 tot 31 december 2018).

Ben je als ondernemer of met je organisatie webhosting klant, maar ontving je van ons geen e-mail, neem dan direct contact op met de helpdesk via 088-116 7000 of support@wazda.nl

Wanneer gaan we het doen?
Woensdag 24 Oktober 2018, vanaf 00:00 uur verspreid over de gehele dag, tot ongeveer 15.00 uur. Dit is een schatting.

Een verhuizing is ook een mooi moment om aan te grijpen om je website aan te passen. Bijvoorbeeld voor als er nog geen cookie-verklaring op staat, privacy statement (verplicht in de nieuwe AVG), of een update van het uiterlijk. Daar zijn op dit moment mooie mogelijkheden voor, in samenwerking met onze communicatiepartner BlueBats. Wil je hier meer over weten, bel met 088-116 7000, of mail: support@wazda.nl


Via zijn bedrijf BlueBats helpt Jan-Jaap bij het oplossen van vraagstukken rond thema's als indentiteit, ontwikkeling van creativiteit en communicatie. Voor Wazda schrijft hij veel teksten, maakt video's en denkt mee over ons beleid rond sales en marketing.

Recommended Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *